PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Enely100
Abikokk
2008-03-27 09:42:57
mina keerasin jah. Hommikuks oli tõesti vahukoor ja sisu ühtlaseks muutunud, kuid põhi endiselt krõbe.
Qsti
Abikokk
2008-03-27 09:50:50
Kõigepealt suur aitäh Pillele, tänu sulle sain ma ta tehtud, isutas juba pikka-pikka aega. Tegin jälle selle sama retsepti järgi, mis mul eelmisest aastast blogis (sidrunimahla ja maisitärklisega). Avasin lõpuks pidulikult koogitegemise käigus oma vaniljeessentsipudelikese ja puha (mitte ilmaasjata, lisasin paar tilka ikka koogile ka). Ümberkeeramist pole ma kunagi proovinud, pole sellest varem kuulnudki...ja mulle täitsa meeldib see augu kaevamine sinna...pool-meditatiivne mökerdamine :) jään vist selle juurde. Täitsin-kaunistasin vahustatud vaniljekastmega ja maasika-vaarika-punasesõstra-mustikaseguga. Hapu, magus, kreemine ja värske olid ideaalselt tasakaalus. Edit: Temperatuuridest siis ka, tegin retseptist kõrvalekalduvalt seekord nii, et soojendasin ahju 150kraadi peale ja kui kook ahju läks siis keerasin 130 peale, küpsetasin tunni. Munakollastest muideks sai tiramisu :P
Qsti
Abikokk
2008-03-27 12:21:44
Kajakas:
Pille, Qstil on sama mure, mis minul. ET brüleekreem maitseb hästi ju küll, aga lisakilosid ei tahaks. Onju Qsti :D
Ei, qsti ei tea kohe üldse, millest jutt ;) ...Pavlova tehtud-söödud ja kollastest sai Tiramisu, mis ootab oma järge. :lol: Aga mis veel Pavlovasse puutub siis selline hea-tuju-tort, krõbistad tükikese ära ja peale seda on nii mõnus olla.
Mann
Abikokk
2008-03-27 14:34:25
Qsti:
Kajakas:
Pille, Qstil on sama mure, mis minul. ET brüleekreem maitseb hästi ju küll, aga lisakilosid ei tahaks. Onju Qsti :D
Ei, qsti ei tea kohe üldse, millest jutt ;) ...Pavlova tehtud-söödud ja kollastest sai Tiramisu, mis ootab oma järge. :lol: Aga mis veel Pavlovasse puutub siis selline hea-tuju-tort, krõbistad tükikese ära ja peale seda on nii mõnus olla.
Täitsa õige termin, hea tuju kook. Koogid näevad väga ausad välja. Kuna mul pastast jääb täna kaks munavalget järele, siis äkki panen ka õhtul Pavlova ahju.
Amööb
Abikokk
2008-03-27 15:30:07
Mis pastat sa teed, kuhu munakollaseid lisad? Mul ju neid tervelt 5tk eilsest Pavlova teost järgi ning pastat pole ka ammu söönud :)

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Mann
Abikokk
2008-03-27 15:35:17
Amööb:
Mis pastat sa teed, kuhu munakollaseid lisad? Mul ju neid tervelt 5tk eilsest Pavlova teost järgi ning pastat pole ka ammu söönud :)
ma tegin täna seda pille mainitud sidruni oma, miski nädalavahetuse paiku ta postitas. ja too oli ka hea.
Gegegerda
Abikokk
2008-03-27 15:43:41
Jõudsin järeldusele, et pean ka ikkagi seda torti tegema. Just panin besee ahju. Vaatame siis pärast, et mis sellest tuleb.

www.gegegerda.blogspot.com

Gegegerda
Abikokk
2008-03-27 20:11:25
Nii, see kook valmis juba tunde tagasi, aga arvutisse ei saanud kuidagi :P Tegin Nigella retsepti järgi. Kook jäi väga mõnus ja seest tõesti nagu vahukomm. Hästi hea. Kaunistasin ananassitükkidega.

www.gegegerda.blogspot.com

Kait
Abikokk
2008-03-28 12:49:10
oligi homseks sünnipäevapeoks uut ja huvitavat tordiideed vaja. Läheb katsetamiseks. Eks siis hiljem katsun oma variandi üles kirjutada siia. Ehk õnnestub pilti ka teha ;)

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-03-28 15:57:38
Pavlova valma. Tegin poolest kogusest, st. 2 munavalgega, suhkrut panin ka vähem. Ahi 150 peale sooja, ja siis 130 juures oli tunni. Kreemi tegin: mascarpone segatud pisukese sidruni koore ja mahlaga, hulka tampsisin paar maasikat, vahukoor, nii pool pakki vahtu suhkru, segu kokku ja peale. Kaunistuseks mustsõstar, maasikas ja granaatõuna seemned.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>